Appel - Pompoensoep

Appel en pompoen zijn een mooie combinatie. Ze zijn het perfecte paar voor deze gezellige, veganistische pompoensoep. Voor een iets andere smaak die nog steeds klassieke herfstproducten bevat, vervangt u de appel door een rijpe peer.

Snijd de pompoen in de lengte doormidden; gooi de zaden weg. Plaats de pompoen, met de snijkant naar beneden, in een ingevette koekenpan. Bak, onbedekt, tot ze gaar zijn, 45-60 minuten. Een beetje afkoelen. Schep het vruchtvlees eruit; opzij zetten voor straks.

kook ui en appel in olie tot ze zacht zijn. Voeg knoflook toe; Roer de kruiden erdoor; kook tot het geurig is. Voeg bouillon en pompoen toe; en aan de kook brengen. laat het daarna onbedekt sudderen, 15-20 minuten om de smaken te laten mengen. Een beetje afkoelen. In een blende pureren. dek af en verwerk de soep in porties tot een gladde massa.

Breng het gepureerde mengsel terug in de pan; kook en roer tot het is opgewarmd. Serveer desgewenst met extra tijm en zwarte peper.

Apple and pumpkin are a nice combination. They're the perfect pair for this cozy vegan pumpkin soup. For a slightly different flavor that still features classic fall produce, replace the apple with a ripe pear.

Cut the pumpkin in half lengthwise; discard the seeds. Place the squash, cut side down, in a greased skillet. Bake, uncovered, until cooked through, 45-60 minutes. Cool down a bit. Scoop out the pulp; set aside for later.

cook onion and apple in oil until soft. add garlic; Stir in the spices; cook until fragrant. Add broth and pumpkin; and bring to a boil. then let it simmer uncovered, 15-20 minutes to let the flavors blend. Cool down a bit. Puree in a blend. cover and process the soup in batches until smooth.

Return the pureed mixture to the pan; cook and stir until heated through. Serve with additional thyme and black pepper, if desired.

La pomme et la citrouille sont une belle combinaison. Ils sont la paire parfaite pour cette soupe à la citrouille végétalienne confortable. Pour une saveur légèrement différente qui présente toujours des produits d'automne classiques, remplacez la pomme par une poire mûre.

Couper la citrouille en deux dans le sens de la longueur; jeter les graines. Placer la courge, côté coupé vers le bas, dans une poêle graissée. Cuire au four, à découvert, jusqu'à ce qu'ils soient bien cuits, de 45 à 60 minutes. Refroidissez-vous un peu. Retirez la pulpe; mettre de côté pour plus tard.

cuire l'oignon et la pomme dans l'huile jusqu'à ce qu'ils soient tendres. ajouter l'ail; Incorporer les épices; cuire jusqu'à ce qu'il soit parfumé. Ajouter le bouillon et la citrouille; et porter à ébullition. puis laissez mijoter à découvert, 15-20 minutes pour laisser les saveurs se mélanger. Refroidissez-vous un peu. Réduire en purée dans un mélange. couvrir et traiter la soupe par lots jusqu'à consistance lisse.

Remettre le mélange en purée dans la poêle; cuire et remuer jusqu'à ce que le tout soit bien chaud. Servir avec du thym et du poivre noir supplémentaires, si désiré.

Roerbak schotel met diverse groenten (van Ali)

Ingrediënten: 2 koolraapjes, 1 grote ui 1-2 teentjes knoflook, 1 paprika, 1 prei, 1 Spaans, gemalen peer zwarte of wit, zeezout en een half bouillonblokje

Schil de 2 koolraapjes en snijd deze in blokjes. Goed afwassen en met een klein beetje (zee)zout even 10 minuutjes in water voorkoken. Was en snijd ondertussen de paprika, de prei en de Spaanse peper. Was en snijd de ui en de knoflook apart. De knoflook niet persen, maar in kleine stukjes snijden. De stukjes koolraap afgieten

Verhit nu een beetje olie of boter in een koekenpan, hapjespan of wokpan. Fruit eerst de gesnipperde ui, samen met wat gemalen peper. Voeg daarna de gesneden knoflook even toe en bak deze lichtjes mee. Daarna kun je de afgegoten stukjes koolraap en de gesneden paprika. de prei en de Spaanse peper toevoegen. Even 5 minuten op hoog vuur roerbakken. Daarna kun je het halve bouillonblokje toevoegen en fijn maken met een houten lepel. Laat alles nog even 10 minuten met de deksel op de pan op een laag pitje na-stoven. En smullen maar.

Ali eet het met wat rijst of aardappelen en een kipblokje.

Courgettes wokken

Ingrediënten:

Courgette, ui, 3 of 4 eetlepels olie peper, tomaat en gehakte verse dille. knoflook, peper en zout naar smaak

Was de courgette en snij deze in dikke ronde plakken en halveer de plakken. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine partjes. Verhit de olie in een wok en voeg de courgette en de ui toe en bestrooi met peper en zout. Roerbak het geheel 4 minuten en voeg daarna de tomaten toe en roerbak nog 2 minuten. Bestrooi met dille toe. Lekker bij vis en aardapplen en Gebakken tempe.

Ingredients: Zucchini, onion, 3 or 4 tablespoons oil, pepper, garlic and salt to taste tomato and chopped fresh dill.

Wash the zucchini and cut into thick round slices and halve the slices. Chop the onion and cut the tomato into small wedges. Heat the oil in a wok and add the zucchini and onion and sprinkle with salt and pepper. Stir-fry for 4 minutes, then add the tomatoes and stir-fry for another 2 minutes. Sprinkle with dill. Delicious with fish and potatoes and Fried tempe.

Ingrédients: Courgette, oignon, 3 ou 4 cuillères à soupe d'huile, poivre, ail et sel au goût tomate et aneth frais haché.

Lavez les courgettes et coupez-les en rondelles épaisses et coupez-les en deux. Emincer l'oignon et couper la tomate en petits quartiers. Faire chauffer l'huile dans un wok et ajouter les courgettes et l'oignon et saupoudrer de sel et de poivre. Faire sauter pendant 4 minutes, puis ajouter les tomates et faire revenir encore 2 minutes. Saupoudrer d'aneth. Délicieux avec du poisson et des pommes de terre et du tempe frit.

Gegrilde / grilled Koolrabi

Ingrediënten:

1 Limoen 4 kleine of 2 grote koolrabi’s, olijfolie, knoflook, kappertjes, dille en peper zout naar smaak

Was de limoen en rasp de schil en pers het sap uit. Maak een dressing van olie en limoensap (2:1) met knoflook, dille en kappertjes. breng het op smaak peper en zout.

Schil het schil van de koolrabi in dunne plakjes en kook het in een pan water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Koel iets af en halveer de koolrabi en snij het in dunne plakjes.

Verhit de grillpan en rooster de koolrabi aan beide kanten. Dressing doorroeren en over de koolrabi heen schenken. Lekker bij vis, tempe/Tahu

Ingredients:

1 lime 4 small or 2 large kohlrabis, olive oil, garlic, capers, dill and pepper salt

Wash the lime and grate the peel and squeeze the juice. Make a dressing of oil and lime juice (2:1) with garlic, dill and capers. season it with salt and pepper.

Peel the skin of the kohlrabi into thin slices and boil it in a pan of water with some salt for 15 minutes. Cool slightly and halve the kohlrabi and cut it into thin slices. Heat the grill pan and grill the kohlrabi on both sides. Stir the dressing and pour over the kohlrabi. Delicious with fish, tempe / Tahu